läsa Järnridån : det kommunistiska maktövertagandet i Östeuropa 1945 - 1956 pdf

läsa Järnridån : det kommunistiska maktövertagandet i Östeuropa 1945 - 1956 pdf

Järnridån : det kommunistiska maktövertagandet i Östeuropa 1945 - 1956

  • Siffra: 552681081501670
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.2/5 (Votes: 1162)
  • Paperback : 193 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Den efterlängtade uppföljaren till Pulitzerprisvinnaren och bestsellern Gulag

Hur hamnade Östeuropa under det sovjetiska styret efter andra världskrigets slut? Hur kunde folk - som precis blivit befriade från det nazistiska förtrycket - låta sig ockuperas av Moskva? Vilka krafter var i rörelse och vilka medel använde Stalin för att krossa det hopp om frihet och självständighet som spirade efter krigsslutet? De frågorna försöker Anne Applebaum besvara i sin efterlängtade uppföljare till bestsellern och Pulitzerbelönade Gulag.

I Järnridån fokuserar Anne Applebaum på utvecklingen i tre länder: Östtyskland, Polen och Ungern. Hon beskriver hur Stalin utnyttjade det historiska läget och tog kontrollen över halva Europa och gjorde dem till kommunistiska lydstater. Med en enorm detaljrikedom väcker Applebaum liv i en epok och ett system som under lång tid var den bistra verkligheten för miljontals människor i Europa. Människor som berövade mänskligt hopp och världsliga tillgångar försökte anpassa sig till det nya livet.

Anne Applebaum är verksam som journalist och författare. Hon är född och uppväxt i Washington D.C. i USA, men bor numera i Polen med sin polske make.

"Med hyllade Gulag vann Anne Applebaum Pulitzerpriset. Nya boken är en fullödig berättelse om människorna i det totalitära öst." Svenska Dagbladet

Relaterade böcker